winners

Mental träning - Tankens kraft.

Jag jobbar med att få människor att leva hälsosammat, träna, minska ner på sjukskrivningar hos företag, minska ner på värk i kroppen och jobba med den mentala biten. I de flesta fallen är allt en helhet för att vi ska nå våra mål. Ett mål kan vara väldigt olika - från att gå ner i vikt, upp i vikt, bli starkare och fastare, få en bra hållning, stärka en svag muskel som varit orsak till tex värk i ländryggen, lära dig om en bra kosthållning, ändra ditt tankesätt kring mat osv.

För ett nå våra mål är det viktigt att spara vår energi till det vi behöver den till. En del energi kan ibland pysa ut på saker vi inte vill eller som inte var tänkt. Det kan vara någon situation på jobbet, relationsproblem, bilen gått sönder, barnen bråkar med mera. Då blir det extra jobbigt att träna (fast vi behöver det som mest då) vi kanske även tröstäter när allt känns jobbigt och vi är i en svacka. Allt blir en ondcirkel - vet inte vilken del vi ska ta tag i.

Stress är en av de stora orsakerna i livet som gör att vi inte orkar ta tag i våra mål. Det blir en ond cirkel - med dålig sömn - dålig mat - ingen träning. Sover vi dåligt får kroppen inte den reparation den behöver. Äter vi dålig mat så får kroppen inte den näring och vitaminer den behöver, vi blir lättare sjuk. Tränar vi inte (även vardagsmotion) - kan vi få arbetsskador och sjukdomar.

Det som är viktigt för att klara en sådan situation är att jobba med den mentala delen. Det kan vi göra på olika sätt. Det kan vara avslappningsövningar (bla.  Lars-Eric Uneståhl CD,), ge dig tid för det du vill, prioritera det du uppskattar.  Varför skriver jag detta, jo för att lyckas nå våra mål bör vi hitta en mentaldel som får oss att nå dit.

En vinnande attityd.

- Ge dig tillåtelse att vara en vinnare.

- Var stark och tro på dig själv

- Faller du dit någongång - känn dig inte dålig utan bara nya tag.

- Ha delmål på vägen.

- Sök lösningar och inte låsningar.

- Inse att jobbet att bli en vinnare och motverka energiläckage är först och främst ett "insiderjobb". Du måste börja jobba med dig själv.

- Förstå att det aldrig är för sent att ge upp - MEN det  ALLTID är för tidigt.

"Att vara rädd om sin hälsa och ta vara på förmågan att själv hjälpa till att bli frisk är kanske den finaste gåvan man kan ge sig själv"

Pin It on Pinterest