Shape4lifes 4:3

Många har säker hört talas om 5:2 Dieten som uppmärksammades genom Michael Mosleys dokumentär som sändes våren 2013 i "Vetenskapens värld" . Dokumentären handlar om att fasta gör att vi kan går ner i vikt, kan förlänga livet, kan minska ner risken för vissa cancertyper samt kan minska ner på sjukdomar som Alzheimers och demenssjukdomar. Självklart kan vi bli sjuka ändå men att få låta kroppen vila och ge kroppen bra förutsättning. Shape 4:3 dieten är en utveckling på 5:2 dieten. Tillsammans med träning gör den att du går ner i vikt och lever ett hälsosamt liv.

Hur går Shape 4:3 Metoden till:

Du kommer äta efter en kostplan med mindre kalorier 3 dagar i veckan. Resterande 4 dagar kommer du äta som vanligt men med kostrekommendationer från shape4life. Du kan äta valfritt 2 dagar i veckan, ofta väljer klienterna att ta dessa 2 dagarna på helgen. Det ingår även träning på den nivå vi tillsammans lägger upp.

Varför Shape 4:3 Metoden?

  • Du behöver bara räkna kalorier 3 dagar i veckan. På dina fastedagar äter du mat men mindre kalorier. Du får recept.
  • Du minskar i fettvikt och ökar fettförbränningen.
  • Du får en hälsosammare livsstil.
  • Du minskar risken för sjukdomar.
  • Du kan unna dig mat du tycker om på "dina" dagar och ändå gå ner i vikt.
  • Kroppen och cellerna hinner återhämta sig och reparera sig när vi har faste dagar.
  • Forskning har gjorts på 5:2 Dieten. (Se filmen nedan) Blodfetter, blodsocker och blodtryck påverkas positivt. Kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Påverkar tarmfloran positivt.
  • Minska ner risken för åldersdiabetes.
  • Inflammationer kan minska.

Vem passar Shape 4:3 Metoden?

Passar de flesta som vill gå ner i vikt. Som vill minska ner risker med sjukdomar och som vill leva hälsosamt. Har du stannat i viktnedgång passar denna metod dig perfekt. Den är inte lämplig för gravida, växande ungdomar och personer med ätstörningar. Du väljer mellan 6 veckor eller 12 veckor.

Vad står Shape 4:3 Metoden för?

Nummer 4 står för : 4 dagar du INTE räknar kalorier och 4 träningsdagar. Nummer 3 står för: 3 dagar då du räknar kalorier och 3 träningsdagar.  För att få maximal effekt är träning viktigt. Du får träningsprogram du kan träna hemma eller på gym i 3-4 dagar i veckan. Tillsammans med daglig coaching, träning och kosten så får du det bästa resultatet för din hälsa.

Forskning om 5:2 Dieten:

Forskare har hittat en tydlig länk mellan lågt kaloriintag och lång livslängd, nämligen tillväxtfaktorn IGF-1. När man fastar eller äter väldigt få kalorier sänks IGF-1-nivåerna och kroppen börjar reparera de celler som finns i stället för att tillverka nya. När man äter "normalt" (för kvinnor ca 2000 kcal och män ca 2400 kcal) så kommer cellerna i kroppen att befinna sig i ett stressläge där nya celler hela tiden bildas utan att de gamla repareras. Därför är fasta en del dagar i veckan nyttigt för kroppen och cellerna. Den här typen av fasta har fördelen att kroppen hinner köra igång de hälsofrämjande processerna, men nedbrytning av muskler och näringsbrist hinner inte sätta igång.

Nöjda Klienter:

” -1.5 kg sen förra vägningen, -6 kg sen starten med Shape4life och hela -10kg sen jag började med 5:2 i midsomras. Har 2 kg kvar till min målvikt. Jag har dessutom minskat 13 cm i midjan och 8 cm runt höften sen 18 augusti. Har aldrig varit så vältränad tidigare, inte ens som 25 åring när jag spelade innebandy” – Shape 4:3 - Tessan 41 år

Citat från Fredrik som kört 4:3 i 6 månader.
"Har precis nått ett delmål. Jag är tvåsiffrig! 
Vågen stannade på 99 blankt och det var ett bra tag sedan den fick uppleva det. Har nu tappat 22-23 kg sedan augusti.
Jag har mina perioder när det går segt, ibland blir det ett plus men jag ger inte upp!
Jag gnäller och har mig men jag håller mina fastedagar, sånär som på en 5:2 vecka då o då..
Detta har för mig varit det i särklass enklaste sättet att gå ner i vikt!
Tack till er som lett mig in på detta och som finns där och peppar när det behövs som mest!"  - Shape 4:3 - Fredrik .

"Fick en spark i baken både med kost och träning! Lärde mig hur fastedagar fungerar. - 3 kg, -2-3 cm midja och höft, - 1 cm armar och lår. Therese - Stockholm. Shape 4:3 Metoden. "

Pin It on Pinterest

Share This