Torskgratäng á la Helen
3 port (444 kcal/portion)
Ingredienser
- 3 port Torsk filé kokt
- 600 g Gratäng grönsaker rotfrukter
- 100 g Citron
- 3 msk Pepparrot
- 2 dl Crème fraiche lätt fett 15%
- 1 g Vitpeppar, malen
Tillagningsinstruktioner
1. Tina fisken i vattenbad eller kylen om den varit fryst.
2. Lägg rotfrukterna i botten på en ungsform.
3 .Lägg torsken över rotfrukterna.
4. Peppra med vitpeppar.
5. Blanda Crème fraiche, pepparot, pressad citron, salt och peppar.
6. Häll över bladningen över torsken.
7. In i 200 grader i ca 20 minuter.Snabbt, enkelt och gott.
2. Lägg rotfrukterna i botten på en ungsform.
3 .Lägg torsken över rotfrukterna.
4. Peppra med vitpeppar.
5. Blanda Crème fraiche, pepparot, pressad citron, salt och peppar.
6. Häll över bladningen över torsken.
7. In i 200 grader i ca 20 minuter.Snabbt, enkelt och gott.
NÄRING PER 100 G | NÄRING PER PORTION |
---|---|
101 kcal 9 g protein 4 g fett 6 g kolhydrater |
444 kcal 39,7 g protein 19,7 g fett 24,3 g kolhydrater |
- Protein: 37 E%
- Fett: 41 E%
- Kolhydrater: 22 E%