Torskgratäng á la Helen

3 port  (444 kcal/portion)

Ingredienser

  • 3 port Torsk filé kokt
  • 600 g Gratäng grönsaker rotfrukter
  • 100 g Citron
  • 3 msk Pepparrot
  • 2 dl Crème fraiche lätt fett 15%
  • 1 g Vitpeppar, malen
Tillagningsinstruktioner
1. Tina fisken i vattenbad eller kylen om den varit fryst.
2. Lägg rotfrukterna i botten på en ungsform.
3 .Lägg torsken över rotfrukterna.
4. Peppra med vitpeppar.
5. Blanda Crème fraiche, pepparot, pressad citron, salt och peppar.
6. Häll över bladningen över torsken.
7. In i 200 grader i ca 20 minuter.Snabbt, enkelt och gott.

 

NÄRING PER 100 G NÄRING PER PORTION
101 kcal
9 g protein
4 g fett
6 g kolhydrater
444 kcal
39,7 g protein
19,7 g fett
24,3 g kolhydrater
  • Protein: 37 E%
  • Fett: 41 E%
  • Kolhydrater: 22 E%

Pin It on Pinterest