pizza

Pizza - glutenfri.

Pizzadegen:

  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fiberhusk (pulvriserat psylliumfrön)

Fyllning:

  • Kyckling – Kycklingbitar steks med hackad gul lök och krydda med chili och curry.
  • Paprika
  • Champinjoner
  • Jordnötter
  • Bananer
  • Mozzarella ost

Egen tomatsås:

  • 500gr krossade tomater ekologisk
  • 2-3 vitlöks klyftor
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad basilika pressad eller pizza krydda
  • Salt och peppar.

 

Gör så här:

Gör först i ordning tomatsåsen.  Hacka löken fin och pressa vitlöken. Hetta upp i en kastrull med olivoljan. Bryn lök och vitlöken några minuter. Tillsätt krossade tomater, basilika, pizza krydda, salt och peppar. Låt koka i ca 10 min och låt sedan svalna.

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör degen – Knäck äggen i en skål. Vispa dem med salt, olja och vatten. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter.

Bred ut degen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut tomatsåsen över degen och sätt in i ugnen ca 10 minuter. Ta ut pizza och lägg på ingredienser; kycklingen, skivad paprika, skivade champinjoner, jordnötter, skivad banan, och avsluta med skivad mozzarella ost på toppen och torkad basilika/pizza krydda och sätt i ugnen ca 10-15 min till.

Smaklig måltid!

 

Kalorier: Per sats 2440 kcal  GB-Värde: Över medel 

Pin It on Pinterest