Pizza - glutenfri.
Pizzadegen:
- 2 ägg
- 1 krm salt
- 4 msk olivolja
- 1 dl vatten
- 4 msk fiberhusk (pulvriserat psylliumfrön)
Fyllning:
- Kyckling – Kycklingbitar steks med hackad gul lök och krydda med chili och curry.
- Paprika
- Champinjoner
- Jordnötter
- Bananer
- Mozzarella ost
Egen tomatsås:
- 500gr krossade tomater ekologisk
- 2-3 vitlöks klyftor
- 1 lök
- 1 msk olivolja
- 2 tsk torkad basilika pressad eller pizza krydda
- Salt och peppar.
Gör så här:
Gör först i ordning tomatsåsen. Hacka löken fin och pressa vitlöken. Hetta upp i en kastrull med olivoljan. Bryn lök och vitlöken några minuter. Tillsätt krossade tomater, basilika, pizza krydda, salt och peppar. Låt koka i ca 10 min och låt sedan svalna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör degen – Knäck äggen i en skål. Vispa dem med salt, olja och vatten. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter.
Bred ut degen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut tomatsåsen över degen och sätt in i ugnen ca 10 minuter. Ta ut pizza och lägg på ingredienser; kycklingen, skivad paprika, skivade champinjoner, jordnötter, skivad banan, och avsluta med skivad mozzarella ost på toppen och torkad basilika/pizza krydda och sätt i ugnen ca 10-15 min till.
Smaklig måltid!
Kalorier: Per sats 2440 kcal GB-Värde: Över medel