pizzaraw

PIZZA - GLUTENFRI.

På pizza kan man lägga på det mesta. Jag gjorde min egen pizza som blev kanon. Räcker till 3 personer.

Pizza botten:

  • 3,5 dl mandelmjöl ( du kan köpa mandel och mala ditt egen mandelmjöl.)
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 0,75 dl vatten.
  • 1/2 tsk salt

Så här gör du botten:

  1. Ugnen 225 grader.
  2. Blanda alla torra  ingredienser  i en bunke.
  3. Vispa ägg och rör ner vispade ägg och vattnet rör till en smet.
  4. Låt stå en stund och baka ut på bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 10 minuter.

Fyllningen till pizzan:

  • 1 dl ajvar relish (du kan även ta ekologiska krossade tomater, oregano, chili färsk)
  • 100 g skinka
  • 10 ekologiska svarta kalamata oliver
  • 60 g Haricots verts
  • 1 dl champinjoner
  • 100 g mozzarella
  • 0,3 dl pinjenötter
  • 1 röd lök
  • Färsk oregano

Så här gör du:

  1. Bred ut ajvar eller tomat blandningen på pizzabotten.
  2. Lägg på resten av ingredienserna utom mozzarellan, pinjenötterna och oreganon på pizzan.
  3. Toppa med mozzarellan, pinjenötterna.
  4. Grädda med i ca 12 minuter.
  5. Strö på lite färsk oregano när pizzan är klar.

Perfekt med en sallad till eller riven kål.

 

Kcal: 1850 kcal per hela receptet. Delat på 3 portioner 620 kcal.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest