PIZZA - GLUTENFRI.
På pizza kan man lägga på det mesta. Jag gjorde min egen pizza som blev kanon. Räcker till 3 personer.
Pizza botten:
- 3,5 dl mandelmjöl ( du kan köpa mandel och mala ditt egen mandelmjöl.)
- 1 ägg
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk fiberhusk
- 0,75 dl vatten.
- 1/2 tsk salt
Så här gör du botten:
- Ugnen 225 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ägg och rör ner vispade ägg och vattnet rör till en smet.
- Låt stå en stund och baka ut på bakplåtspapper.
- Grädda i ca 10 minuter.
Fyllningen till pizzan:
- 1 dl ajvar relish (du kan även ta ekologiska krossade tomater, oregano, chili färsk)
- 100 g skinka
- 10 ekologiska svarta kalamata oliver
- 60 g Haricots verts
- 1 dl champinjoner
- 100 g mozzarella
- 0,3 dl pinjenötter
- 1 röd lök
- Färsk oregano
Så här gör du:
- Bred ut ajvar eller tomat blandningen på pizzabotten.
- Lägg på resten av ingredienserna utom mozzarellan, pinjenötterna och oreganon på pizzan.
- Toppa med mozzarellan, pinjenötterna.
- Grädda med i ca 12 minuter.
- Strö på lite färsk oregano när pizzan är klar.
Perfekt med en sallad till eller riven kål.
Kcal: 1850 kcal per hela receptet. Delat på 3 portioner 620 kcal.