mototsochspenatgratäng

Morots- och spenatgratäng.

4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 rotselleri
  • 400 g fryst spenat
  • 1 dl sojagrädde
  • salt och peppar
  • 4 morötter
  • 1 msk kokosolja eller olivolja
  • 30 g bladspenat
  • 1 paket fetaost
  • 50 g pinjenötter
  • 20 g pumpafrön

Dekorera med:

  • 8-10 rädisor
  • Citronmeliss
  • limeskivor

Gör så här:

  1. Ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv selleri grovt.
  3. Bryn lök, vitlök och rotsellerin i fettet i några minuter.
  4. Lägg i spenat och grädde. Låt koka i några minuter. Salta och peppra.
  5. Skala och hyvla morötterna med potatisskalare. Lägg morotsstrimlorna i en ugnsform och lägg över spenatröran.
  6. Lägg på spenatbladen, smula över getosten och strö över pinjenötterna.
  7. In i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Dekorera med rädisor, citronmeliss och limeskivor.

Kalorier: 1190 per sats.

 

Inspirationrätt

 

 

Pin It on Pinterest