Morots- och spenatgratäng.
4 portioner:
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1/2 rotselleri
- 400 g fryst spenat
- 1 dl sojagrädde
- salt och peppar
- 4 morötter
- 1 msk kokosolja eller olivolja
- 30 g bladspenat
- 1 paket fetaost
- 50 g pinjenötter
- 20 g pumpafrön
Dekorera med:
- 8-10 rädisor
- Citronmeliss
- limeskivor
Gör så här:
- Ugnen på 200 grader.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv selleri grovt.
- Bryn lök, vitlök och rotsellerin i fettet i några minuter.
- Lägg i spenat och grädde. Låt koka i några minuter. Salta och peppra.
- Skala och hyvla morötterna med potatisskalare. Lägg morotsstrimlorna i en ugnsform och lägg över spenatröran.
- Lägg på spenatbladen, smula över getosten och strö över pinjenötterna.
- In i ugnen i ca 20 minuter.
- Dekorera med rädisor, citronmeliss och limeskivor.
Kalorier: 1190 per sats.
Inspirationrätt