mjukpepparkaka

Mjuk pepparkaka: Form 13 cm diameter

  • 1,5 dl mandelmjöl eller havremjöl
  • 1,5 skopa (ca 30g) proteinpulver vanilj
  • 2/3 tsk bakpulver
  • 6 tsk pepparkakskrydda
  • 2,5 msk stevia strö
  • 1 krm salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 tsk kardemumma
  • 6 msk mosade äppeln
  • 1 dl mandelmjölk eller havremjölk (eller valfri mjölk)
  • 1 äggvita

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunken och mixa ihop med en stavmixer. Häll i en smord liten form med löstagbara kanter ( form ca 13 cm i diameter).
3. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. (Grädda inte för länge, då blir kakan torr). Ta ut och lår svalna. Går bra att frysa.

Kalorier: 780 kcal för hela pepparkaksformen GB-Värdet: Relativt lågt

Pin It on Pinterest