Mandel är en stenfrukt, som menas att det finns ett och endast ett frö i varje fruktkropp.
Något som är väldigt populär är mandelmjöl, de fungerar toppen till matlagning och bakning. Innehåller lite kolhydrater och är glutenfritt. (För de som är allergiker kan använda kokosmjöl) Det är enkelt att göra sitt eget mandelmjöl.
Mandlar:
- Är speciellt rika på E-vitamin, järn, zink, kalcium och magnesium.
- Det finns mycket fibrer i mandeln. Fibrerna hindrar en del av fettet från att tas upp av kroppen. Ny forskning visar att den mängd kalorier som tas upp från mandeln är 25 procent lägre än man tidigare trott.
- Mandeln har ett lågt GI värde och lågt GB värde.
- Den brunna hinna runt mandeln är rik på antioxidanter. Välj naturella, osaltade mandlar med hinnan på. När Mandlar rostas kan det bildas ohälsosamma ämnen. Rostning sägs även minska ner på mängden nyttighet.
- Innehåller 27 gram protein och 42 gram fett per 100 gram. Tänk på att inte äta för mycket.
- Gott att ha som mellanmål med lite keso och hallon:-) ( Lågt GB-värde)
- Forskning visar att mandlar kan hjälpa oss att hålla vikten och de skyddar hjärta och kärl.
Ha lite till din frukost, ditt mellanmål eller en halv näve efter träning 🙂
Önskar alla en fin Tisdag.