Laxgratäng. 4 portioner.
En väldigt god thailändsk laxgratäng med fetaost.
Detta behöver du:
- 4 st laxfile á 125 gram
- Ca 600 gram rotfrukter eller wokgrönsaker. (kan köpa frysta i påse)
- 400 ml kokosmjölk - Beroende på vilken fetthalt du använder så blir kaloriinnehållet olika. Jag använde 16 % fetthalt använder du 6% fetthalt så minska kalorier och fett)
- 1,5 msk röd currypasta
- 2 vitlöksklyftor - pressad
- 1/2 Hackad chili
- 2 msk fiskfond
- 70 gram fetaost
- 1 pressad lime
- 1 msk stevia
- Salt och peppar.
Så här gör du:
- Lägg wokgrönsaker i en ugnsform - tina helst grönsaker och rotfrukter om tinade.
- Lägg laxfile ovanpå. Salta och lägg på pressade vitlöken..
- Blanda kokosmjölk, currypastan, chili, fiskfond, limesaft och stevia i en bunke.
- Häll över såsen över laxen.
- Strö över fetaost.
- In i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter eller tills laxen klar. ( tina helst laxen om du köpt fryst lax)
Kan serveras med quinoa eller råris.
Näringsinnehåll för hela receptet: 4 portioner: 16 % fetthalt kokosmjölk
Kcal: 2235
Protein 27 E% - 150 gram
Fett 64 E% - 159 gram
Kolhydrater 9 E% - 50 gram
Kostfibrer 23 gram
Näringsinnehåll för hela receptet: 4 portioner: 6 % fetthalt kokosmjölk
Kcal: 1859.
Protein 31 E % - 146 gram
Fett 57 E % - 119 gram
Kolhydrater 12 E % - 58 gram
Kostfibrer 24 gram
Innehåller mycket av vitamin A, D, E, B1 ,Niacin, B6, B12, C och Kalium, Fosfor, Magnesium, Järn, Zink och Selen.
Vill du kan du använda kokosmjölk lätt - då minskas kalorier och fettmängden.