laxgratäng

 

Laxgratäng. 4 portioner.

En väldigt god thailändsk laxgratäng med fetaost.

Detta behöver du:

  • 4 st laxfile á 125 gram
  • Ca 600 gram rotfrukter eller wokgrönsaker. (kan köpa frysta i påse)
  • 400 ml kokosmjölk - Beroende på vilken fetthalt du använder så blir kaloriinnehållet olika. Jag använde 16 %  fetthalt använder du 6% fetthalt så minska kalorier och fett)
  • 1,5 msk röd currypasta
  • 2 vitlöksklyftor - pressad
  • 1/2 Hackad chili
  • 2 msk fiskfond
  • 70 gram fetaost
  • 1 pressad lime
  • 1 msk stevia
  • Salt och peppar.

Så här gör du:

  1. Lägg wokgrönsaker i en ugnsform - tina helst grönsaker och rotfrukter om tinade.
  2. Lägg laxfile ovanpå. Salta och lägg på pressade vitlöken..
  3. Blanda kokosmjölk, currypastan, chili, fiskfond, limesaft och stevia i en bunke.
  4. Häll över såsen över laxen.
  5. Strö över fetaost.
  6. In i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter eller tills laxen klar. ( tina helst laxen om du köpt fryst lax)

Kan serveras med quinoa eller råris.

 

 

Näringsinnehåll för hela receptet: 4 portioner: 16 % fetthalt kokosmjölk

Kcal: 2235

Protein 27 E%  - 150 gram
Fett 64 E%  - 159 gram
Kolhydrater 9 E%  - 50 gram
Kostfibrer 23 gram
Näringsinnehåll för hela receptet: 4 portioner: 6 % fetthalt kokosmjölk
Kcal: 1859.
Protein 31 E %  - 146 gram
Fett 57 E %  - 119 gram
Kolhydrater 12 E % - 58 gram
Kostfibrer 24 gram
Innehåller mycket av vitamin A, D, E, B1 ,Niacin, B6, B12, C och Kalium, Fosfor, Magnesium, Järn, Zink och Selen.
Vill du kan du använda kokosmjölk lätt - då minskas kalorier och fettmängden.

Pin It on Pinterest