Indisk linsgryta
Ingredienser - 4 portioner
- 2 vitlöksklyfta
- 1 tsk chilipulver
- 2 msk curry
- 2 tsk kardemumma
- 2 tsk kanel
- 2 msk olja
- 3 dl röda linser (3 dl motsvarar ca 300 g)
- 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
- 1/2 påse salladslök (à 125 g) eller purjolök.
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka koriander
- 2 dl matyoghurt
- salt och peppar
- 1/2 citron
Så här gör du
- Skala och riv vitlöken. Fräs den med de torra kryddorna i oljan i en kastrull.
- Tillsätt linserna och buljongen och koka 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern.
- Rör ner salladslök, koriander och yoghurt i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
- Servera med en stor sallad. ev eget bröd.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Recept: från ICA