Indisk linsgryta

Ingredienser - 4 portioner

  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk curry
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk olja
  • 3 dl röda linser (3 dl motsvarar ca 300 g)
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g) eller purjolök.
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1/2 citron

Så här gör du

  1. Skala och riv vitlöken. Fräs den med de torra kryddorna i oljan i en kastrull.
  2. Tillsätt linserna och buljongen och koka 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern.
  5. Rör ner salladslök, koriander och yoghurt i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  6. Servera med en stor sallad. ev eget bröd.

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Recept: från ICA

Pin It on Pinterest