Helens rulltårta.
Ca 12 bitar.
Detta behöver du:
- 3 ägg
- 1 dl mandelmjöl (eller kokosmjöl)
- 2 msk kakao
- 1 msk fiberhusk
- 1,5 dl steviaströ eller steviadroppar ca 25 droppar.
- 1 tsk vaniljpulver
Fyllning:
- 4 dl bär. Hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar. Har du inte färska bär går det bra med frysta. Värm i en kastrull.
- 0,25-0,5 dl sojagrädde
- Ev. lite stevia strö
- 1 msk kokos
Använder ekologiskt till det mesta.
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och stevia strö poröst.
- Blanda i mandelmjöl, kakao, fiberhusk och vaniljpulver med äggvispet. Rör om.
- Lägg ut bakplåtspapper på plåt. Bred ut smeten på pappret. Grädda i 10 minuter.
- Låt stå en stund och lossa på pappret men låt kakan ligga kvar.
- Värm bären lite lätt och vispa grädden och häll i en kastrull. (fyllningen)
- Smeta på fyllningen på hela kakan, strö över lite kokos och rulla ihop som en rulltårta.
- Låt stå med pappret runt kaka en stund.
Servera med vispad sojagrädde och bär som dekoration.
Kcal: 813 kcal per hela receptet.