paj med blåbär och hallon

Hallon och blåbärspaj.

4 portioner.

  • 100 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl stevia strö
  • Färsk ingefära, pressad
  • Hallon eller blåbär. ( ca 0,5 dl till varje portion)

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
  • Tillsätt mandelmjöl, ägg och stevia och vispa till en jämn smet.
  • Fördela smeten i 4 små pajformer.
  • Lägg blåbär eller hallon. Om du vill kan du toppa med lite havregryn.
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  • Servera med turkisk yoghurt med vaniljpulver eller en klick grädde.

Kcal för hela receptet 1115 kcal (utan turkisk yoghurt eller grädde) Per portion (4 st) 280 kcal.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest