avokadob

Avokado.

Visste du att ta avokado tillsammans med din lunch gör att du lättare kan gå ner i vikt. Det säger forskarna vid Loma Linda University i USA.

Forskningen var på en grupp överviktiga som vara vana att småäta ofta. De fick äta avokado tillsammans med måltiden. Tre timmar efter lunchen hade deras matlust sjunkit med 40 procent och efter fem timmar var matbehovet 28 procent lägre. Effekten beror troligen på att de nyttiga växtoljorna i avokadon inte påverkar blodsockret negativt och det tar låg tid att smälta frukten.

Avokado är en riktig superfrukt med mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter.

Avokado innehåller bla nyttiga kostfibrer, C-vitamin, B-vitamin som ökar fettförbräningen, magnesium, kalium, vitamin E.

 

1 avokado:

192 kcal - 

  • Proteiner -   5 E% (2 g)
  • Fett -   85 E% (18 g)
  • Kolhydrater -  10 E% (5 g)
  • Kostfibrer 4 g
  • GB - 0

Perfekt i en sallad eller till ett mål . En avokadoröra eller guacamole gör du genom att mosa avokado och blanda med hackad vitlök,chili, ingefära, spiskummin, citron, svartpeppar och paprika. Använda som smör på fröknäcke.

Häl lite citron på avokadon om du delat på den då missfärgas den inte lika lätt. Ha en omogen i rumstemperatur. Att ha en omogen i kylskåp gör att den kan missfärgas. Detta för att fetterna är känslig för syra. Men en mogen kan förvaras i kylen.

Källa om forskning: Aktiv träning

Pin It on Pinterest