Asiatisk fiskgryta1

4 personer : (GI-Recept)

  • 250 g vit fisk, t.ex torsk eller kolja.
  • 250 g kräftstjärtar
  • 250 g blåmusslor (kan bytas ut mot räkor)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 lime
  • 1 paket sockerärtor
  • 4 schalottenlökar
  • Färsk ingefära
  • Färsk Chili
  • 2 citrongrässtänger
  • Gräslök
  1. Finhacka lök, citrongräs, chili och fräs i en gryta med rapsolja och fint riven ingefära.
  2. Häll i kokosmjölken och buljong och låt koka en stund tillsammans med saften från lime och rivet limeskal.
  3. Lägg musslor och den vita fisken i lagom bitar och låt sjuda några minuter tillsammans med ärtorna.
  4. Lägg i kräftstjärtar/räkor och låt dem bli varma innan servering.

 

Lågt GB-värde

 

Pin It on Pinterest