Här kommer ett gott recept som efterrätt till helgen. Jag använder sojamjök som är laktosfri. Lågt GB värde.
Sojamjölken fördelar är:
- Innehåller lecitin och vitamin E.
- Innehåller inte kasein. (våra kroppar har svårt att bryta ner kasein, och de kan sätta sig i hjärta, kärl och leder i form av inflammationer.)
- Säkert för människor med laktosintolerans eller mjölkallergi.
- Innehåller mycket mindre mättat fett än komjölk.
- Innehåller inget kolesterol.
- Innehåller isoflavoner, organiska kemikalier som sägs vara är bra för hälsan.
4 Portioner Äppelkompott:
- 4 äpplen
- 2 dl vatten
- 0,5 st citron pressad
- 1 vaniljstång (vaniljpulver kan gå bra med)
- 0,5 -1 dl stevia strö (pröva dig fram)
- 1 kanelstång
- 2 dl sojamjölk/mandelmjölk
- Skala och kärna ur äpplena. Skär i stora tärningar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och pressa citronen.
- Dela vaniljsången och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen tillsammans med stevia och kanelstången. Koka 10-15 minuter. Beror lite på vilken äppelsort du använder.
- Låt svalna. Häll på sojamjölken och strö över lite kanel.
Kan verkligen rekommendera denna goda äppelkomplotten.