äppelkompott

Här kommer ett gott recept som efterrätt till helgen. Jag använder sojamjök som är laktosfri. Lågt GB värde.

Sojamjölken fördelar är:

  • Innehåller lecitin och vitamin E.
  • Innehåller inte kasein. (våra kroppar har svårt att bryta ner kasein, och de kan sätta sig i hjärta, kärl och leder i form av inflammationer.)
  • Säkert för människor med laktosintolerans eller mjölkallergi.
  • Innehåller mycket mindre mättat fett än komjölk.
  • Innehåller inget kolesterol.
  • Innehåller isoflavoner, organiska kemikalier som sägs vara är bra för hälsan.

4 Portioner Äppelkompott:

  • 4 äpplen
  • 2 dl vatten
  • 0,5 st citron pressad
  • 1 vaniljstång (vaniljpulver kan gå bra med)
  • 0,5 -1 dl stevia strö (pröva dig fram)
  • 1 kanelstång
  • 2 dl sojamjölk/mandelmjölk
  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär i stora tärningar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och pressa citronen.
  2. Dela vaniljsången och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen tillsammans med stevia och kanelstången. Koka 10-15 minuter. Beror lite på vilken äppelsort du använder.
  3. Låt svalna. Häll på sojamjölken och strö över lite kanel.

Kan verkligen rekommendera denna goda äppelkomplotten.

Pin It on Pinterest