Sommarhamburgare med yoghurtsås.
4 Portioner
- 800 g blandfärs
- 2 gula lökar
- Peppar
- 0,5 dl finrivet färsk ingefära
- 3 stora vitlöksklyftor finrivet
- 3 torkade chili
- 1,5 tsk flingsalt ex chili
- 1 ägg
- 8 stora salladsblad
- 1 färsk mango
- 4 jordgubbar
Yoghurtsås:
- 5 rädisor
- 10 cm gurka
- 1 morot
- 1 dl yoghurt, 10 %
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- salt och peppar.
Gör så här:
- Strimla löken tunt och blanda med färsen, ägg, vitlök, chili, ingefära, flingsalt och peppar. Forma till biffar och lägg på grillen eller stek i stekpannan med lite smör.
- Gör såsen genom att skära rädisa, gurka och morot i små tärningar. Blanda ner yoghurt, vitlök, salt och peppar.
- Skala och skiva mangon. Skiva jordgubbar. Lägg salladsbladen på tallrikarna. Fördela yoghurtsåsen, mango och jordgubbarna.
Receptet: Inspiration från GI-experten Ulrika Davidsson med Shape4lifes egen goda hamburgare.
Kcal: 1940 kcal för hela receptet. Per portion (4 st) 485 kcal. Lågt GB värde. ( mangon höjer upp det endel.)