sommarhamburgare med yoghurtsås

Sommarhamburgare med yoghurtsås.

4 Portioner

  • 800 g blandfärs
  • 2 gula lökar
  • Peppar
  • 0,5 dl finrivet färsk ingefära
  • 3 stora vitlöksklyftor finrivet
  • 3 torkade chili
  • 1,5 tsk flingsalt ex chili
  • 1 ägg
  • 8 stora salladsblad
  • 1 färsk mango
  • 4 jordgubbar

Yoghurtsås:

  • 5 rädisor
  • 10 cm gurka
  • 1 morot
  • 1 dl yoghurt, 10 %
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar.

Gör så här:

  1. Strimla löken tunt och blanda med färsen, ägg, vitlök, chili, ingefära, flingsalt och peppar. Forma till biffar och lägg på grillen eller stek i stekpannan med lite smör.
  2. Gör såsen genom att skära rädisa, gurka och morot i små tärningar. Blanda ner yoghurt, vitlök, salt och peppar.
  3. Skala och skiva mangon. Skiva jordgubbar. Lägg salladsbladen på tallrikarna. Fördela yoghurtsåsen, mango och jordgubbarna.

Receptet: Inspiration från GI-experten Ulrika Davidsson med Shape4lifes egen goda hamburgare.

Kcal: 1940 kcal för hela receptet. Per portion (4 st) 485 kcal. Lågt GB värde. ( mangon höjer upp det endel.)

 

Pin It on Pinterest