agavesirap
Sockerberoende.
Jag har många som är sockerberoende när de börjar programmen.
Lite tips till alla.
Enkelt ska jag berätta om sockerberoende: Att äta mat med socker är mänskligt för oss, sedan lång tid tillbaka då vi var ute på jakt och fångade vår mat. Vi vald färgglad och söt mat, för vi visste det gav energi. Det kunde vara ex bär och frukt. I dagens läge behöver vi inte äta så mycket energirik mat. Detta för att vi är stillasittande till en stor del. Dessutom har vi ingen brist på mat i västvärlden. Det sitter i våra gener att vi gillar det söta. Vi behöver dock inte den energin längre.
Dagens socker som finns i bröd, kakor, färdigmat mm är dessutom inte bra för vår kropp, vi får sämre immunförsvar, kan lättare få sjukdomar och inflammationer mm.
Att däremot få i sig socker från ex grönsaker, frukt och bär är naturligt. Vill man gå ner i vikt och minska ner på sitt sockerberoende är det bra att minska ner på frukt. Frukt innehåller socker, men innehåller vitaminer och fibrer och är naturligt.
Har man ett sockerberoende kan man ställa sig frågan, Varför äter jag socker? Skriv ner när ditt sug kommer och hur du känner dig just då. Försök hitta en röd tråd. Känner du sug, hitta alternativ. Du hittar bra efterrätter och smoothie på shape4life.se.
Om ditt syfte är att gå ner i vikt, är det bra att dra ner på socker och kolhydrater. Detta för att hamna i "ketos".
"Ketos" gör att kroppen efter några dagar börjar ta energi från "fett".
Socker triggar oss att äta mer, vilket gör att det är det första vi ska försöka ta bort när vi vill leva hälsosamt och även gå ner i vikt. Det är viktigt att hitta alternativa lösningar till socker, då är frukt, bär, stevia droppar, agvesirap och honung alternativ för framtiden när du blivit bättre på att hantera ditt sockerberoende.
Behöver du hjälp så häng på nästa start den 1 September. shape4life.se

Pin It on Pinterest