Shape 4:3 Dieten.

Många har säker hört talas om 5:2 Dieten som uppmärksammades genom Michael Mosleys dokumentär som sändes våren 2013 i "Vetenskapens värld" . För er som missat dokumentären kan den ses på Shape4life, från BBC. Dokumentären handlar om att fasta gör att vi går ner i vikt, förlänger livet, minskar risken för vissa cancer typer samt minska ner på sjukdomar som Alzheimers och demenssjukdomar. Shape 4:3 dieten är en utveckling av 5:2 dieten. Tillsammans med träning gör att du går ner i vikt och lever ett hälsosamt liv.

Hur går Shape 4:3 Dieten till:

Du kommer äta efter en kostplan med mindre kalorier 3 dagar i veckan. Resterande 4 dagar kommer du få äta som vanligt men med kost rekommendationer från shape4life. Du kan äta valfritt 2 dagar i veckan. Det ingår även träning på den nivå du själv väljer.

Varför Shape 4:3 Dieten?

  • Du behöver bara räkna kalorier 3 dagar i veckan. På dina fastedagar äter du mat men mindre kalorier. Du får recept.
  • Du minskar i fettvikt och fettförbränningen ökar.
  • Du får en hälsosammare livsstil.
  • Du minskar risken för sjukdomar.
  • Du kan unna dig mat du tycker om på "dina" dagar och ändå gå ner i vikt.
  • Kroppen och cellerna hinner återhämta sig och reparera när vi inte äter för ofta, som på faste dagarna.
  • Forskning har gjorts på 5:2 Dieten. (Se filmen nedan) Blodfetter, blodsocker och blodtryck påverkas positivt. Minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Påverkar tarmfloran positivt.
  • Minska ner risken för åldersdiabetes.
  • Du tränar på den nivå du väljer.

 

Vem passar Shape 4:3 Dieten?

Passar de flesta som vill gå ner i vikt, som vill minska ner risker med sjukdomar och som vill leva hälsosamt. Har du stannat i viktnedgång passar denna diet dig perfekt. Den är inte lämplig för gravida, växande ungdomar och personer med ätstörningar.

Forskning om 5:2 Dieten:

Forskare har hittat en tydlig länk mellan lågt kaloriintag och lång livslängd, nämligen tillväxtfaktorn IGF-1. När man fastar eller äter väldigt få kalorier sänks IGF-1-nivåerna och kroppen börjar reparera de celler som finns i stället för att tillverka nya. När man äter "normalt" (för kvinnor ca 2000 kcal och män ca 2400 kcal) så kommer cellerna i kroppen att befinna sig i ett stressläge där nya celler hela tiden bildas utan att de gamla repareras. Därför är fasta en del dagar i veckan nyttigt för kroppen och cellerna. Den här typen av fasta har fördelen att kroppen hinner köra igång de hälsofrämjande processerna, men nedbrytning av muskler och näringsbrist hinner inte sätta igång.

 

Nöjd Klient:

Har klienter som testat dessa program. Mer information kommer här.

Videofilm BBC.

 


Eat, Fast & Live Longer HD by limoslight

Pin It on Pinterest