Nöt och choklad krisp.
Detta behöver du:
- Ca 4 dl blandade nötter ( pistage, mandel, hasselnöt, valnöt, cashew, pekan eller andra valfria nötter.
- 1 dl blandade fröer (sesam, pumpa, solros och linfrön/chiafrön )
- 1-2 msk kokosfett
- 1 msk vatten
- 2 dl kokoschips
- 140 g mörk choklad, 70%
- Muffinsformar
Så här gör du:
- Hacka nötterna i grova bitar.
- Blanda i frön, nötterna, vatten och oljan i en skål.
- Rosta nötterna i ungen i ca 15 min. (ha koll och rör runt så det inte bränns) 200 grader i en ungsäker form.
- Låt svalna.
- Lägg i kokoschipsen i blandningen.
- Smält chokladen och häll över i nötblandningen. Blanda väl.
- Häll i muffinsformarna.
- Ställ i kylen till stelnat (alternativ i frysen)