nöt och choklad krisp

Nöt och choklad krisp.

Detta behöver du:

  • Ca 4 dl blandade nötter ( pistage, mandel, hasselnöt, valnöt, cashew, pekan eller andra valfria nötter.
  • 1 dl  blandade fröer (sesam, pumpa, solros och linfrön/chiafrön )
  • 1-2 msk kokosfett
  • 1 msk vatten
  • 2 dl kokoschips
  • 140 g mörk choklad, 70%
  • Muffinsformar

Så här gör du:

  1. Hacka nötterna i grova bitar.
  2. Blanda i frön, nötterna, vatten och oljan i en skål.
  3. Rosta nötterna i ungen i ca 15 min. (ha koll och rör runt så det inte bränns) 200 grader i en ungsäker form.
  4. Låt svalna.
  5. Lägg i kokoschipsen i blandningen.
  6. Smält chokladen och häll över i nötblandningen. Blanda väl.
  7. Häll i muffinsformarna.
  8. Ställ i kylen till stelnat (alternativ i frysen)

 

Pin It on Pinterest