Fiskgratäng med ingefära och kokosmjölk.
4 portioner:
- 2 frysta torskblock (á 400 gram)
- 1 tsk salt
- 1 fin tärnad röd paprika
- 120 g färska haricots verts
- 1 strimlad rödlök
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 1 dl grovriven färsk ingefära
- 2 klyftor vitlök hackade
- Finrivet skal och saft av 1 lime
- 1 fiskbuljongtärning
- 1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
- Lägg torsken i en ugnssäker form och salta. Täck fisken med grönsakerna och löken.
- Blanda kokosmjölken med ingefära, skal och saft av limen och riv ner fiskbuljongtärningen. Häll såsen över fisken och tillaga i mitt i ugnen i ca 30 min på 225 grader.
- Kan serveras som den är eller med tillbehör.
Lågt GB värde. Kcal : Hela receptet 1360 kcal. Delat på 4 portioner 340 kcal.