ägg

Ägg.

 

Lagom nu till påsk kommer jag skriva om ägg som många gånger har varit omdiskuterat ämne. Jag tycker ägg är gott och ett perfekt livsmedel. Det går att äta som frukost, mellanmål, lunch, middag och många nyttiga efterrätter.

Ägg är perfekt träningsmat och du kan äta flera per dag.

Det hälsosamma finns i både äggvitan och i den feta gulan. Det är i den feta gulan de mesta nyttigheterna finns.

Ny forskning från universitetet i Connecticut - där fick deltagarna äta 3 ägg per dag under 3 veckor.  Resultat: Kolesterolvärdet och insulinkänsligheten förbättrades.

Ägg är perfekta livsmedlet om du vill gå ner i vikt, du håller dig mätt länge, öka muskelmassa och återhämta dig efter ett tufft pass.

Ägg innehåller mycket proteiner som de flesta vet. En optimal mängd aminosyror som ger extra fart åt kroppens återhämtning efter ett tufft pass. En perfekt proteinkälla.

Fakta ägg:

1 ägg väger ca 50 gram och ger ca 73 kcal.

  • Proteiner   34 E% (6 g)
  • Fett  62 E% (5 g)
  • Kolhydrater 4 E% (1 g)

GB - 0

Innehåller bla Vitamin A, E, B2, B12, D, fosfor, järn och selen.

Proteiner - Behövs för att bygga upp och reparera kroppen efter träning.Essentiella aminosyror är viktigt och då är ägg perfekt. 

Järn - Äggulan är rik på järn. Behövs för att bilda röda blodkroppar. 

E Vitamin - Finns främst i gulan. Stark antioxidant och förhindrar nedbrytningen. Tillsammans med selen så hjälper den till med återhämtningen.

D Vitamin - Finns främst i gulan. Stärker immunförsvaret och minskning av depressioner.

 

 

 

 

Källa: Forskning Aktivträning.

Pin It on Pinterest